Lijst van de Burgemeester, PS en Ecolo willen samen verder

De coalitiepartners in Etterbeek laten er geen twijfel over bestaan. Ze willen samen verder na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Vincent De Wolf en zijn Lijst van de Burgemeester informeren de inwoners van Etterbeek nu al dat ze samen met de PS en Ecolo verder willen besturen.

Om de postjes te verdelen, wachten de drie partijen die Etterbeek besturen toch nog de verkiezingsresultaten af, maar verder zijn ze duidelijk: ze willen samen verder na de verkiezingen.

Indien de drie partijen samen opnieuw een meerderheid halen, dan blijft Vincent De Wolf (MR) burgemeester. Ook de post van Vlaamse schepen is in dat geval al toegewezen. Die wordt voor Frank Van Bockstal (CD&V), die op de Lijst van de Burgemeester staat.

De inwoners van de gemeente krijgen binnenkort een brief in hun bus waarin de intentie van de drie partijen om samen verder te gaan, wordt toegelicht.

In 2006 haalde de Lijst van de Burgemeester 19 van de 35 zetels binnen. Dat was voldoende om alleen te besturen, maar De Wolf koos er toch voor om een brede coalitie op te zetten en de PS en Ecolo aan boord te heisen. Daar heeft hij duidelijk geen spijt van. "Iedereen heeft zijn projecten kunnen verwezenlijken", laat De Wolf weten.

De Lijst van de Burgemeester zag zich onlangs nog versterkt. Enkele FDF-ers, onder wie twee schepenen, zullen ook op de lijst van De Wolf staan en niet op de FDF-lijst.

lees ook