Ondergoed Schiesser wordt Israëlisch

De Duitse producent van ondergoed Schiesser zal worden overgenomen door de Israëlische tegenhanger Delta Galil. Daardoor komt een einde aan de financiële problemen van Schiesser.

Schiesser heeft een lange traditie en werd opgericht in 1875. De voorbije jaren zat het bedrijf evenwel in de problemen. Zo moest het drie jaar geleden bescherming tegen schuldeisers aanvragen.

Even werd gedacht aan een beursintroductie, maar het bedrijf uit Radolfzell am Bodensee in het zuiden van Duitsland kiest nu voor een overname door Delta Galil uit Israël. Dat betaalt 68 miljoen euro voor Schiesser.

Schiesser heeft een omzet van 132 miljoen euro en is vooral actief in Duitsland, Zwitserland, de Benelux, Oostenrijk en Italië. Delta Galil heeft een omzet van 500 miljoen euro en werkt vooral in Israël, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, maar ook in India en het Verre Oosten.