Ramsey Nasr krijgt Nederlandse Du Perronprijs

De Nederlands-Palestijnse dichter Ramsey Nasr krijgt de E. du Perronprijs in Nederland. De prijs beloont mensen of instellingen die een bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving. Ook de Vlaamse Rachida Lamrabet was genomineerd.
Ramsey Nasr in de studio van "Reyers laat"

De E. du Perronprijs is een initiatief van de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Tilburg en de gemeente Tilburg. Nasr krijgt de prijs voor zijn dichtbundel "Mijn nieuwe vaderland. Gedichten van crisis en angst". De uitreiking is op 10 mei.

De prijs is genoemd naar de Nederlandse schrijver Charles Edgar du Perron. Du Perron, die stierf in 1940, keerde zich in zijn werk fel tegen het opkomende nationaalsocialisme. Volgens de jury past Nasr in die traditie.

De andere genomineerden waren de Vlaamse Rachida Lamrabet en Nazmiye Oral. Eerdere winnaars zijn Marion Bloem, Max Velthuijs, Kader Abdolah en Adriaan van Dis.

Ramsey Nasr was in 2005 de tweede stadsdichter van Antwerpen en is sinds eind januari 2009 voor een periode van vier jaar Dichter des Vaderlands van Nederland.