Robert Pattinson in film over Saddam Hoessein

"Twilight"-ster Robert Pattinson gaat de hoofdrol spelen in "Mission: blacklist", een film over de jacht op de voormalige Iraakse dictator Saddam Hoessein.

De 25-jarige Pattinson speelt in de film Eric Maddox, de schrijver van het boek waarop "Mission: blacklist" is gebaseerd. Maddox was als ondervrager voor het Amerikaanse leger nauw betrokken bij de zoektocht naar Saddam Hoessein.

Pattinson brak door met zijn rol in de populaire "Twilight"-reeks, waarin hij de vampier Edward Cullen speelt. Later dit jaar komt het vijfde en laatste deel van de saga in de zalen. De Britse acteur is daarnaast ook te zien in "Cosmopolis" van David Cronenberg. Die film gaat op het filmfestival van Cannes in première.

De Fransman Jean-Stéphane Sauvaire, die in 2008 debuteerde met "Johnny Mad Dog", zal "Mission: blacklist" regisseren.