Schilde krijgt eindelijk nieuw fietspad

Schilde is blij met de beslissing van minister Crevits om nieuwe fietspaden aan te leggen tussen de Turnhoutsebaan en het centrum van 's Gravenwezel. De fietspaden worden drie kilometer lang en komen aan beide kanten van de weg. We vragen ze al zo'n 15 jaar, zegt burgemeester Yolande Avontroodt.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) komt met centen over de brug voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding tussen Schilde en 's Gravenwezel. 2 miljoen euro legt ze op tafel.

De aanleg van de fietsverbinding heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Burgemeester van Schilde Yolande Avondroodt (Open VLD) zegt dat haar gemeente al meer dan 15 jaar vragende partij is voor een fietspad.

"Wij vragen al sinds 1995 de aanleg van een veilige fietsverbinding tussen 's Gravenwezel en Schilde. Ik denk dat kinderen, jeugd en alle andere inwoners heel blij zullen zijn dat die fietsverbinding er eindelijk komt."

Op dit moment houdt het fietspad op de N121 tussen 's Gravenwezel en Schilde nog abrupt op en moeten de fietsers tussen de auto's trappen. Niet meteen een veilige situatie. Maar daar komt nu dus verandering in.

Tegen 2014 moet de verbinding klaar zijn. Dat het nog even duurt, heeft te maken met een aantal onteigeningen die nog moeten gebeuren voor de werken effectief kunnen starten. Bij de aanleg zullen zoveel mogelijk bomen langs de weg gespaard blijven, zegt de burgemeester nog.

lees ook