Verzekering enkel voor "schade op het voetbalveld"

De Belgische voetbalbond zal ook in de toekomst niet tussenkomen wanneer een voetballertje een hartaanval krijgt op het veld. De laatste 6 maanden waren er 4 dergelijke gevallen. Maar omdat het om een bestaande aandoening gaat, komt de verzekering van de voetbalbond niet tussen, zo melden verschillende kranten vandaag.

De bond komt alleen tussen voor "schade die je op het veld zelf kan oplopen", luidt het. Het gaat dan bijvoorbeeld over een beenbreuk of spierscheur. De spelers zijn volgens de voetbalbond ook verzekerd tegen de gevolgen van bevriezing, een zonnesteek en "plotselinge verdrinking".

Hartfalen staat echter niet in de lijst. "Dat is een aandoening die een speler al heeft, los van het voetbal", verduidelijkt een woordvoerder van de voetbalbond. Een aanpassing van de verzekeringspolis is niet aan de orde.

Na de recente reeks hartaanvallen op het veld, gingen stemmen op om een nationale, verplichte screening in te voeren. De voetbalbond ziet dat niet zitten en wil in de plaats daarvan een actieplan uitwerken dat de ploegen uitlegt hoe ze de symptomen van hartproblemen op tijd kunnen ontdekken.