Zes leerlingen onderkoeld na afvaart van de Lesse

In de Ardennen zijn leerlingen in de problemen geraakt tijdens het kajakken op de Lesse. Vijftig jongeren belandden in het water, zes van hen raakten onderkoeld en werden naar het ziekenhuis gebracht. Niemand is er erg aan toe.

Zo'n 250 leerlingen, onder wie jongeren van middelbare scholen uit Diest en Doornik, deden de afvaart van de Lesse.

Een meisje botste op een omgevallen boom, raakte met haar bootje vast en tuimelde het water in. Daarop sprongen enkele anderen het water in om haar te helpen. Ook zij raakten echter in de problemen, want hun kajaks werden door de sterke stroming meegenomen.

Een helikopter moest enkele jongeren van een zandbank halen. De hulpdiensten waren een tijdje in het ongewisse over het aantal jongeren dat in de problemen was geraakt.