53 banen verloren bij chemisch bedrijf Nesar

Het zwavelverwerkende bedrijf Nesar uit Sint-Kruis-Winkel bij Gent heeft de boeken neergelegd. 53 mensen verliezen hun baan.

Nesar nam vorig jaar de activiteiten van Orrion Chemicals Regen over om op de site van het failliet gegane Misa Eco opnieuw zwavelzuur te produceren. Maar doordat de Duitse leverancier zijn exclusieve levering van zwavel eenzijdig stopzette, kwam het bedrijf in moeilijkheden en moest de productiviteit worden stilgelegd.

"Voor iedereen van het personeel is dit een zware opdoffer", zegt Eddy De Block van de bediendenvakbond LBC. "De meesten maken hier hun tweede faillissement mee in 2,5 jaar tijd. We hopen dat er nog iets positiefs gebeurt en dat er nog iemand opduikt die in ons geïnteresseerd is."

De komende weken zitten de directie en de vakbonden samen met de curatoren.