"CD&V en N-VA luisteren niet naar de mensen"

Samen Anders, de gemeenschappelijke lijst van Open VLD, SP.A en enkele onafhankelijken organiseert de komende 10 weken een referendum in Sint-Katelijne-Waver. 6.000 gezinnen krijgen een formulier in de bus, waarin ze hun mening kwijtkunnen over voorstellen van de lijst.

"Meer inspraak is een van de kernpunten van ons programma", zegt lijsttrekker Tom Ongena. Met het referendum voegt de gemeenschappelijke lijst van socialisten, liberalen en onafhankelijken de daad bij het woord. Deelnemen kan online of op papier.

De vragenlijst bevat 25 concrete voorstellen van Samen Anders, ingedeeld in zes prioriteiten. Het is de bedoeling dat de inwoners van Sint-Katelijne-Waver zich kunnen uitspreken over de voorstellen van de lijst.

"Nooit waren er zoveel actiecomités in onze gemeente dan vandaag. Allemaal hebben ze dezelfde klacht: het bestuur van CD&V en N-VA luistert niet of onvoldoende naar de bekommernissen van de mensen", weet Ongena. "Samen Anders wil het roer radicaal omgooien. Met dit referendum willen we de inwoners de kans geven om hun voorstellen kenbaar te maken en zo mee te werken aan een beter Katelijne, Waver, Elzestraat of Pasbrug.”

lees ook