ACLVB voert actie met halve producten

De liberale vakbond ACLVB heeft in Antwerpen actiegevoerd in het kader van de sociale verkiezingen die volgende week van start gaan. De ACLVB zet in op drie thema's: werkzekerheid, werkbaar werk en waardig inkomen.

In verband met dat laatste thema vraagt de liberale vakbond in het bijzonder aandacht voor de koopkracht van de mensen. De ACLVB zette daarom een ludieke actie op poten.

Op de Meir in Antwerpen deelden vakbondsmilitanten symbolisch halve voedselproducten uit, zegt Thomas Van Biervliet van de ACLVB. "Er liggen een aantal wortelen, broden en appels, maar die zijn allemaal in twee gesneden", zegt hij.

"Halve producten aan volle pot" luidt de slogan. Daarmee wil de ACLVB volgens Van Biervliet benadrukken dat de huidige koopkracht inhoudt dat je voor hetzelfde geld minder waar krijgt.