Avondklok in Egypte na nieuwe rellen

In Egypte heeft de regerende militaire raad een avondklok ingesteld. Er is een uitgaansverbod van 23.30 uur tot 7 uur 's morgens. Daarmee wil het regime de aanhoudende onrust bedwingen. Een Belgische fotografe is een tijdlang opgepakt.

23 en 24 mei zijn er verkiezingen in Egypte, maar 10 presidentskandidaten werden geweigerd, om uiteenlopende redenen.

Dat lokte veel protest uit. Dinsdag vielen minstens negen doden bij het ministerie van Defensie. Betogers werden daar aangevallen door onbekende gewapende mannen. Er wordt gefluisterd dat de militaire machthebbers de knokploeg hebben gestuurd.

Ook vandaag was het bijzonder onrustig bij het ministerie van Defensie. Zowel pro-democratie-betogers als islamisten zijn massaal op straat gekomen, uit protest tegen het feit dat het leger nog steeds de macht heeft. Er zouden al 130 gewonden zijn. Sommige bronnen hebben het ook over 2 doden.

Zo'n 170 mensen zijn een tijdlang opgepakt door het leger. Onder hen is ook een Belgische fotografe die voor een grote krant werkt.

De avondklok zou deze onlusten nu moeten bedwingen, de vraag is echter of dit zal lukken.