Bassist van The Skatalites is overleden

De Jamaicaanse muzikant Lloyd Brevett is op 80-jarige leeftijd overleden. Brevett was de bassist en medeoprichter van de skaband The Skatalites. Het instrumentale nummer "Guns of Navarone" was midden de jaren 60 de eerste single van een Jamaicaanse band in de Engelse hitlijsten.

The Skatalites werd in 1963 opgericht als begeleidingsband voor verschillende reggaeartiesten. Ze werkten met onder anderen Bob Marley en Prince Buster.

Lloyd Brevett was de bassist van de band. The Skatalites nam ook eigen nummers op en zorgde ook voor de wereldwijde verspreiding van Jamaicaanse muziek. De groep wordt omschreven als de grondlegger van de skamuziek. Naast "Guns of Navarone" heeft The Skatalites ook een hit gescoord met "Eastern standard time".

Midden de jaren 60 viel de groep uit elkaar. Daarna volgden verschillende reünies. In 2005 nam Lloyd Brevett definitief afscheid van The Skatalites. In 2009 stond de groep nog op het podium van Couleur Café.