Burgemeester Peeters trekt SP.A Herentals

De Herentalse SP.A heeft op haar algemene ledenvergadering unaniem goedkeuring gegeven aan de kandidatenlijst voor de gemeenteraads- verkiezingen. Lijsttrekker is burgemeester Jan Peeters. Ook voor de rest van de lijst zijn er weinig verrassingen. De huidige bestuursploeg neemt de belangrijkste plaatsen in.

Burgemeester van Herentals Jan Peeters ambieert een derde ambtstermijn en voert de SP.A-lijst opnieuw aan. Hij zegt erbij dat hij de termijn van zes jaar volledig wil uitdoen.

Op de tweede plaats staat ondervoorzitter van het OCMW Leen De Wijze. Ze werkt als opvoedster bij Den Brand, een organisatie voor mensen met een beperking. "De Wijze heeft heel wat ervaring in de Herentalse welzijnsorganisaties en sociale economieprojecten", laat de lokale SP.A-fractie weten.

Op plaats drie staat Jan Bertels. Hij is op dit moment schepen van Financiën, Jeugd en OCMW. Na Bertels volgt schepen van Sociale Zaken Anne-Mie Hendrickx.

De lijst wordt geduwd door schepen van Sport Wies Verheyden. Hij is al 12 jaar schepen in de gemeente.

lees ook