CD&V, Open VLD en SP.A op Lijst van de Burgemeester

Na Open VLD en SP.A kondigt nu ook Ingrid Haelvoet van CD&V aan om op de Lijst van de Burgemeester te zullen staan in Evere. Burgemeester Vervoort (PS) ziet zijn lijst versterkt. Daarmee komen de drie traditionele Nederlandstalige partijen samen op aan de zijde van de PS-burgemeester.

De Everse burgemeester Rudi Vervoort verwelkomt Ingrid Haelvoet op zijn lijst. Haelvoet is apotheker in de Brusselse gemeente en treedt als onafhankelijke toe tot de lijst. Aangezien de plaatsen op de lijst waaraan reeds wordt deelgenomen door PS, SP.A, Open VLD en onafhankelijke kandidaten beperkt zijn, heeft de plaatselijke CD&V besloten haar sterkhouder Haelvoet bij de onafhankelijke kandidaten voor te dragen. Onder hen ook onder meer de Franstalige liberaal Georges Pollet.

"Door het toetreden van Ingrid Haelvoet tot de Lijst van Burgemeester Rudi Vervoort zijn de drie traditionele Nederlandstalige partijen (Open VLD, SP.A en CD&V) op deze lijst vertegenwoordigd", staat te lezen in het persbericht.

Eerder bevestigde ook Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) een plaatsje in te nemen op de lijst van burgemeester Vervoort.

lees ook