CDH zet parlementslid buiten, MR pikt haar op

Brussels parlementslid en gemeenteraadslid Danielle Caron zal bij de gemeenteraads- verkiezingen in oktober op de MR-lijst in Sint-Lambrechts-Woluwe staan. Ze wordt uit het CDH gezet. Dat maakte nationaal CDH-voorzitter Benoît Lutgen duidelijk.

Danielle Caron vindt opnieuw bij een andere partij politiek onderdak, bij de MR ditmaal. Eerder stond Caron al op een FDF-lijst, voor ze in 2004 haar eigen CAP-lijst (Centrum, actie & participatie) oprichtte. Daarmee trok ze bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 tegen het FDF naar de kiezer. Ze is onafhankelijk gemeenteraadslid in Sint-Lambrechts-Woluwe, maar in het Brussels parlement zit ze onder CDH-signatuur.

Haar relatie met de plaatselijke CDH-afdeling in Sint-Lambrechts-Woluwe verliep bijzonder moeilijk. Caron wilde de CDH-lijst in de gemeente trekken, maar de andere partijleden zagen dat niet zitten. "Door haar houding maakt Caron geen deel meer uit van het CDH." Die harde woorden komen uit de mond van nationaal CDH-voorzitter Lutgen.

Ook haar zitje in het Brussels Parlement wordt in vraag gesteld. "Het is ondenkbaar dat Caron parlementslid blijft voor het CDH in het Brussels Parlement en tegelijkertijd op een lijst van een andere partij staat."

Sint-Lambrechts-Woluwe wordt gedomineerd door het FDF. Nationaal FDF-voorzitter Olivier Maingain is er burgemeester. Op zijn Lijst van de Burgemeester zullen ook enkele mensen van MR-signatuur staan, maar daarnaast zal er een aparte MR-lijst zijn. Het is op de aparte MR-lijst dat Caron een plaatsje krijgt. "Caron zal in geen geval op de FDF-lijst staan", laat de woordvoerder van Maingain weten.

lees ook