Exqi zet overgebleven personeel op de keien

Gabriël Fehervari van Exqi heeft in De Morgen bevestigd dat alle personeelsleden van de televisiezender om economische redenen worden ontslagen. De zender draaide al enkele maanden op een minimumbezetting, maar ook dat zou economisch niet meer haalbaar zijn.

"We hebben een aantal mensen laten gaan, maar dat brengt de toekomst van Exqi niet in gevaar. Hun taken worden door freelancers overgenomen", aldus Gabriël Fehervari.

Enkel netmanager Tom Gemoets blijft in dienst om de continuïteit te waarborgen. Er zou buitenlandse interesse zijn om Exqi over te nemen, vooral voor de distributiedeal die de zender heeft met zowel Telenet als Belgacom.

Exqi is een dochterbedrijf van Alfacam, de mediagroep van Gabriël Fehervari. Het was de bedoeling om een nieuwe generalistische zender in de markt te zetten, maar de kijkcijfers bleven onder de verwachtingen.