Groen Geel plant "protestbos"

De Groen-afdeling in Geel zal morgen een 200-tal bomen planten op een projectzone in de gemeente. Op die manier wil de partij van lijsttrekker Jeroen Dillen protesteren tegen de "bouwdrift" van het huidige CD&V-bestuur.
Jeroen Dillen (lijsttrekker)

"We gaan een bosje planten van 200 bomen", zegt enthousiaste lijsttrekker Jeroen Dillen. Zijn partij wil met het ludiek protest CD&V wijzen op het "verkeerde beleid". De christendemocraten hebben een absolute meerderheid van maar liefst 20 van de 33 zetels. Toch weet Groen dat niet iedereen tevreden is met het invullen van de openbare ruimte door het stadsbestuur.

Het lukraak aanleggen van een bos is onwettelijk. Toch vreest  Dillen geen problemen met de plaatselijke politie. "We zullen hen dan wel uitleggen dat het een politieke actie is. En de burgemeester kennende, zal hij hier ook geen heisa om maken."

Het behouden van openbare ruimte in de stad Geel is volgens de Groenen al veel langer een probleem. "Alle openbare ruimte in Geel wordt ingepalmd", meent Dillen. "CD&V smeedt plannen om nog meer groene plaatsen vol te bouwen."

Volgens Dillen is het beleid op dat vlak toch "een miskleun". "Eén enkel gebied verschillende functies geven, dat werkt niet", zegt Dillen. "Overal een beetje vanalles neerplanten, dat zorgt niet voor oplossingen. Integendeel."

Groen zal morgen al vanaf zes uur 's ochtends "protestbomen" planten.

lees ook