Groentje nog net iets te groen

Het "groenste groentje" zal dan toch niet deelnemen aan de gemeenteraads verkiezingen in Ingelmunster. Brian Desplinter verjaart op 17 oktober en is dus drie dagen te jong om op de lijst van Groen en SP.A te staan in Ingelmunster.

Woensdag maakte Groen nog met trots bekend dat Brian Desplinter, de jongste kandidaat in Vlaanderen, een plaats kreeg op de lijst van Groen en SP.A in Ingelmunster. Hij zou zijn 18e verjaardag vieren op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Tot de partij, een dag later, te weten kwam dat Brian Desplinter pas 18 wordt op 17 oktober en dat wijten ze aan "een spijtig misverstand".

"Waar B-post zich in de dag van de verkiezingen kan vergissen, kan een partij zich miskijken op de verjaardag van een kandidaat", luidt de officiële communicatie.

De pleister op de wonde kwam van kartelpartner SP.A. Zij hebben met Ruth Bossuyt "iemand die wél 18 is op de dag van de verkiezingen."

Groen Ingelmunster geeft nog mee dat Desplinter actief zal blijven binnen de partij. "Van hem zullen we later zeker nog horen."

lees ook