Houthulst krijgt in extremis nieuwe burgemeester

Ann Vansteenkiste legt vandaag de eed af als burgemeester van Houthulst. De 40-jarige CD&V'ster neemt de functie over van Joris Hindryckx. Ze heeft dus nauwelijks acht maanden om zich in te werken en te bewijzen. "Ik zie het toch vooral als een geschenk", zegt ze.

Het blijft een beetje vreemd. We naderen de verkiezingscampagne en toch krijgt een gemeente alsnog een nieuwe burgemeester. Ann Vansteenkiste legt vandaag bij de provinciegouverneur de eed af als burgemeester van Houthulst.

De verklaring is simpel. De huidige burgemeester, Joris Hindryckx, stopt ermee omdat hij algemeen directeur wordt van de Katho, de Katholieke Hogeschool. En die functie kan niet gecombineerd worden met het burgemeesterschap. Hindryckx blijft wel schepen van Financiën.

Vansteenkiste, die eerste schepen was, zal nu dus acht maanden (tot het einde van het jaar) aan het roer staan in haar gemeente. "Zo'n korte termijn heeft voor- en nadelen", zegt ze in een gesprek met Radio 2 West-Vlaanderen. "Maar ik zie het toch vooral als een geschenk, een kans die ik met beide handen zal grijpen."

De nieuwe burgemeester heeft nog jonge kinderen (10 en 12 jaar) en heeft momenteel nog een job als CM-consulente. Ze zal alvast tot aan de verkiezingen parttime blijven werken. Bij de volgende verkiezingen is Vansteenkiste lijsttrekker voor CD&V en dus kandidaat-burgemeester.

lees ook