Links bundelt de krachten in Duffel

Groen en SP.A Duffel zullen in kartel naar de kiezer trekken. Staf Aerts (30) zal de kartellijst SP.A-Groen Duffel trekken. De linkse partijen willen zo een alternatief bieden voor de huidige absolute meerderheid. "We willen met iedereen een coalitie vormen, behalve met Vlaams Belang", aldus Staf Aerts.
Staf Aerts

“Ik ben blij met het vertrouwen”, zegt lijsttrekker Aerts. “Maar ik ben nog gelukkiger dat we er eindelijk in geslaagd zijn de krachten van de linkse zijde te bundelen.”

Met als campagnethema mobiliteit, betaalbaar wonen en ruimte voor kinderen en jongeren om te ontwikkelen en te experimenteren, hoopt het kartel zes zetels te halen en zo een mogelijke coalitiepartner te worden na de verkiezingen.

“Bij minder dan vijf zetels gaan we teleurgesteld zijn”, zegt lijsttrekker Aerts. “We willen met links een alternatief vormen voor de absolute meerderheid. Daarvoor willen met iedereen een coalitie vormen behalve met Vlaams Belang.”

Oneven voor Groen, even voor SP.A

“Groen staat traditioneel sterker in Duffel dan SP.A”, weet lijsttrekker Staf Aerts. “Vandaar hebben we de oneven plaatsen aan Groen toegewezen en de even plaatsen aan SP.A.”

Op de tweede plaats staat SP.A-provincieraadslid An Verlinden. Op de derde plaats volgt Groen-gemeenteraadslid Stijn Van Nieuwenhove. De vierde plaats werd toegewezen aan nieuwkomer Arnoud Maes (SP.A). OCMW-raadslid voor Groen, Staf Van Laer, sluit de top vijf af.

Gemeenteraadslid met 18 jaar ervaring Nora Bertels (58) is lijstduwer.

lees ook