Rocco Granata krijgt standbeeld in Genk

De Vlaams-Italiaanse artiest Rocco Granata (73) wordt ereburger van de stad Genk en krijgt er zijn eigen standbeeld. De zanger van "Marina" vernam het nieuws live op TV Limburg van burgemeester Wim Dries (CD&V).

Rocco Granata komt oorspronkelijk uit Calabrië, in Zuid-Italië. Op zijn tiende emigreerde hij naar Genk. Zijn vader kwam er werken in de steenkoolmijnen.

In België zette Granata zijn eerste muzikale stappen met zijn bandje The International Quintet. Hij speelde accordeon en was de zanger van de groep. Op 20-jarige leeftijd schreef hij "Marina", het nummer waarmee hij wereldwijd succes oogste.

De zanger trad intussen op in grote concertzalen overal ter wereld en werkte samen met artiesten zoals Connie Francis, Dean Martin, Dalida en Perez Prado. Vorig jaar werkte hij nog samen met de Limburgse dance-artiest Buscemi.