Twee explosies in Dagestan doden zeker 12 mensen

In Dagestan, een deelrepubliek van Rusland, zijn bij een aanslag met twee bomauto's zeker twaalf mensen omgekomen. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De aanslagen gebeurden vlak bij een politiekantoor in de hoofdstad Machatsjkala. De verantwoordelijkheid van de aanslagen is nog niet opgeëist.

Een auto ontplofte toen agenten de chauffeur lieten stoppen voor een identiteitscontrole. Vermoedelijk gaat het om een actie van een zelfmoordterrorist. Twintig minuten later, toen de brandweer en hulpverleners ter plekke waren, deed zich een tweede ontploffing voor.

Bij de doden zijn dus veel agenten en hulpverleners. Zo'n 120 mensen raakten gewond, sommigen zijn er erg aan toe waardoor het dodental nog kan oplopen.

In de Kaukasus is al twee jaar een sluimerend conflict gaande tussen Moskou en opstandige moslims in de republieken Dagestan en Ingoesjetië.