Van Caenegem lijsttrekker Open VLD Kruishoutem

Johan Van Caenegem was eerder al een vaste waarde op de Open VLD-lijst in Ronse. Nu heeft hij een notariskantoor in Kruishoutem en neemt hij plaats één in op de lijst van de plaatselijke Open VLD.

Van Caenegem wil met Open VLD een alternatief bieden aan de Kruishoutemenaar voor meerderheidspartij CD&V. Hij kaart daarbij vooral de mobiliteitsproblematiek aan. "De files door het dorp, beginnen bij de afrit aan E17. We moeten dringend het verkeer rond het dorp kunnen leiden." Ook de invulling van het openbaar domein gebeurt niet altijd even goed, volgens Van Caenegem.

"CD&V is hier bovendien 30 jaar aan de macht. Die dominantie kunnen doorbreken, is een motivatie voor mij."

De plaatsen twee tot zes op de lijst worden ingenomen door de gemeenteraadsleden Astrid Van Huffel, Kris Taelman, Filip Geysens, Barbara Gheysens en Jos De Seranno. Voorts wordt ruimte gegeven aan de nieuwkomers Vicky Van Den Haute, Marc Van Thuyne, Rita Penninck, Adeline Dereepere, Tilde Vandenbroucke, Gerarda Van de Woestijne en Gert Van Parys, die de lijst duwt. De vertrouwde gezichten Nadja Willems, Luc Peel, Lien Desmet, Filip Gevaert, Roger Cnockaert en Marc Vandenberghe maken de ploeg rond.

lees ook