Wallace & Gromit vieren jubileum van de Queen

Er komt een speciale kortfilm met de animatiefiguurtjes Wallace & Gromit naar aanleiding van het 60-jarige jubileum van de Britse koningin Elizabeth II. "A jubilee bunt-a-thon" zal officieel vertoond worden op 4 juni.

De Queen vierde haar 60 jaar op de troon begin februari, maar ook de rest van het jaar zijn er nog feestelijkheden. Ook de Aardman Animations-studio doet met "A jubilee bunt-a-thon" een duit in het zakje.

De kortfilm werd geproduceerd in samenwerking met de National Trust, een organisatie voor natuurbeheer en monumentenzorg. Op 4 juni zal het filmpje vertoond worden op 14 National Trust-locaties verspreid over het Britse grondgebied.

"A jubilee bunt-a-thon" duurt slechts één minuut maar het kostte een team van dertig animatoren drie maanden om hem te maken. Wallace & Gromit zijn dan ook animatiefiguurtjes in klei en worden via stop-motion geanimeerd, een erg traag proces.