Chris Martin gezicht van campagne tegen gehoorschade

Chris Martin (35) is in Groot-Brittannië een van de gezichten van een campagne tegen gehoorschade. De frontman van Coldplay heeft al 10 jaar last van tinnitus (oorsuizen). "Je oren beschermen is iets waar je pas aan denkt wanneer er een probleem is", zegt hij.

Dit weekend worden er in London tijdens de Camden Crawl-showcases oordopjes uitgedeeld om muziekliefhebbers bewust te maken van de risico's van blootstelling aan te luide muziek.

"Ik heb al 10 jaar tinnitus", zegt Chris Martin. "Sinds ik mijn oren bescherm, is het niet erger geworden. Ik wilde alleen dat ik er eerder aan gedacht had." De band gebruikt nu altijd op maat gemaakte oordoppen.

Coldplay bracht gisteravond in Los Angeles nog een eerbetoon aan Adam Yauch van de Beastie Boys met een cover van "Fight for you right (to party!)".

Meest gelezen