FDF Kraainem naar de kiezer als Lijst van de Burgemeester

In de faciliteitengemeente Kraainem heeft FDF beslist om als Lijst van de Burgemeester naar de kiezer te trekken. Eerste schepen Véronique Caprasse wordt lijsttrekker. Waarnemend burgemeester Arnold d'Oreye de Lantremange duwt.

FDF zal in Kraainem samen met onafhankelijken opkomen als Lijst van de Burgemeester. Er werd lange tijd gespeculeerd over de komst van een Franstalige eenheidslijst in Kraainem, maar die komt er dus niet.

Véronique Caprasse kwam vorig jaar in het nieuws toen Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) weigerde haar te benoemen tot nieuwe burgemeester van Kraainem. Bourgeois deed dat omdat ze niet bereid was om de taalwetten te respecteren.

Om diezelfde reden was ook burgemeester Arnold d’Oreye de Lantremange niet benoemd. Hij werd in 2006 verkozen maar zette om familiale redenen in 2011 een stap opzij. Hij is nog steeds waarnemend burgemeester.

Twee weken geleden stak de Vlaamse eenheidslijst Open nog de hand uit naar CDH en MR om een kartellijst in te dienen en zo FDF te isoleren, maar zonder gehoor.

Meest gelezen