Hoedenmaker Christophe Coppens stopt ermee

De bekende hoedenontwerper Christophe Coppens legt de boeken neer. Na meer dan 20 jaar hoeden en andere accessoires ontwerpen, moet Coppens zijn atelier sluiten omdat de schulden te hoog zijn opgelopen.

In de beginjaren liep de zaak van Coppens zeer vlot. Hij opende eigen winkels in Brussel en in Tokio. Al snel bouwde Coppens (inter)nationale faam op in de modewereld en leverde hij hoeden voor de modeshows van onder andere Miyake en Manish Arora. Er waren ook kunstprojecten in de galerijen in Amsterdam en San Francisco.

Coppens kreeg de meeste media-aandacht dankzij zijn internationaal klantenbestand. Sterren als Lady Gaga, Rihanna en burlesquedanseres en model Dita Von Teese (foto boven) waren fan van zijn stijl en waren regelmatig op de rode loper te zien met zijn creaties. 

Coppens was ook hofleverancier. Prinses Mathilde, prinses Claire en koningin Fabiola droegen bij verschillende gelegenheden zijn hoeden. Hij maakte ook samen met de kledingketen JBC enkele jaren geleden een betaalbare modelijn van hoeden en accesssoires.

Recent waren er plannen om ook een winkel in Parijs te openen, maar dat gaat dus niet meer door. Coppens zegt in verschillende kranten dat hij het de laatste jaren financieel almaar moeilijker kreeg en nu besloten heeft om de boeken neer te leggen. Hij laat een schuldenberg van ongeveer 700.000 euro achter.