Jacques Vermeire speelt al bijna 100 shows

De comeback van Jacques Vermeire (60) is een succes. Er zijn intussen al 93 voorstellingen van zijn nieuwe zaalshow "5 voor 12" gepland. Daarna wil de komiek nog nieuwe shows maken.

Aanvankelijk waren er slechts 13 shows gepland, maar er was veel vraag naar tickets en daarom gaat Vermeire nu op tournee door heel Vlaanderen.

"Ook de snelheid waarmee die eerste optredens uitverkocht raakten, stemt me hoopvol", zegt Vermeire in Het Nieuwsblad. "We hebben er eigenlijk amper reclame voor gemaakt. Ik kan alleen concluderen dat Vlaanderen me niet vergeten is."

De komiek sluit niet uit dat er daarna nog nieuw werk volgt. "Voor het eerst in mijn leven is optreden mijn enige werk", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik denk dus dat er na "5 voor 12" zeker nog nieuwe shows zullen volgen. Dat is alvast het plan. Optreden voelt ook niet als werken. Voor mij is dat ontspanning."

In zijn nieuwe show wordt Jacques Vermeire bijgestaan door sidekick Dirk Bauters.