Negen bestuursleden van N-VA Middelkerke nemen ontslag

Negen van de twaalf bestuursleden van N-VA Middelkerke hebben ontslag genomen uit de partijafdeling. Ze kunnen er naar eigen zeggen niet mee leven dat voorzitter Danny Van Den Broucke beslissingen neemt waar de meerderheid niet mee akkoord gaat.
Voorzitter Danny Van Den Broucke

De directe aanleiding voor het collectieve ontslag is de aankondiging dat oud-politiechef van Gent Freddy Carlier op de lijst zal staan maar geen mandaat zou opnemen. Volgens de ontslagnemenden kan dit niet.

Er moeten nu nieuwe bestuursverkiezingen komen bij N-VA Middelkerke. Wat de plannen zijn van de negen is nog niet bekend.

De bestuursleden om wie het gaat zijn Chris Niville, André Clarysse, Bianca Ryckewaert, Jan Vandenberghen, Eddy en Mike Weerbrouck, Kristof Vandenbroucke, Koen Dierendonck en Wendy Denecker. Die twee laatsten gaven al eerder hun ontslag.

lees ook