Ramkraak op kinderkledingwinkel in Roeselare

In Roeselare is vannacht een ramkraak gepleegd op een boetiek in de Jan Mahieustraat, waar tweedehandse kinderkleding verkocht wordt. Hoe groot de buit is, is voorlopig niet duidelijk. De daders zijn spoorloos.

De omstandigheden van de ramkraak zijn onduidelijk: er waren geen getuigen en er zijn ook geen camerabeelden. Vermoedelijk rond 2 uur vannacht is de etalage van de winkel verbrijzeld. De inbrekers zijn ervandoor met een deel van de kledij, maar het is nog niet duidelijk hoe groot de buit is.

Er is ook geen spoor naar de daders. De politie onderzoekt of deze overval past in het rijtje ramkraken en homejackings van de laatste maanden in Zuid-West-Vlaanderen. Sinds begin dit jaar zijn er al een 40-tal feiten gepleegd, vermoedelijk door rondtrekkende dievenbendes uit Noord-Frankrijk.

De politiediensten en het parket in de streek hebben al verschillende extra patrouilles ingezet om het tij te kunnen keren.