Vangrail op plaats van ongeluk in Sierre

In Sierre, in Zwitserland, is een vangrail geplaatst op de plek in de tunnel waar bijna twee maanden geleden een Belgische bus verongelukt is. Daarbij vielen 28 doden, onder wie 22 kinderen.
De muur waar de bus tegen botste, was niet afgeschermd van de rijweg.

Op de avond van 13 maart botste een bus met Belgische schoolkinderen tegen een blinde muur in een tunnel in Sierre, in Zwitserland. De bus bracht kinderen van twee scholen uit Heverlee en Lommel naar huis na een weekje skiklassen. Er vielen 28 doden, 22 kinderen en 6 volwassenen. 24 kinderen raakten gewond.

Meteen na het ongeval rezen heel wat vragen over de constructie van de tunnel. De muur waar de bus tegen botste, stond aan het einde van een veiligheidsnis. De muur stond dwars op de rijrichting en was ook niet goed afgeschermd van de rijweg.

Sinds het ongeval wordt de muur van het verkeer afgeschermd door een vangrail. Het gaat om een tijdelijke oplossing, die ook de experts moet beschermen die de plaats van het ongeval onderzoeken. Eind deze maand komen er definitieve aanpassingen die de tunnel veiliger moeten maken.