Voorzitter en schepen Open VLD Melle stappen uit partij

In Melle is Open VLD voor de tweede keer in zes jaar uit elkaar gespat. Partijvoorzitter Eric Roelandt en schepen Dany Cottenie stappen samen met gemeenteraadslid Herman Bral en OCMW-raadsleden Isabel Marchand en Christa Hijsselinckx uit de partij.

Samen met oud-schepen Luc De Smet, Sven De Groote en Nadine De Mulder richtten ze ondertussen de nieuwe partij Gemeentebelangen op. Dany Cottenie trekt de nieuwe partij in Melle. Luc De Smet wordt lijstduwer.

Oorzaak voor de breuk was de onenigheid over de lijstvorming. Enkele nieuwkomers in de partij eisten een prominente plaats op de lijst op. De nationale partij wou ook een verregaande samenwerking met ONS Melle van Edouard De Potter. Hij werd zes jaar geleden na een anaylse van wijlen Willy De Clerck nog uit Open VLD gezet.

Onafhankelijken

Maar die samenwerking bleek dus niet naar de zin van een deel van de afdeling. De ontslagnemenden wilden bovendien een lijst met schepen Cottenie als lijsttrekker en Luc De Smet als lijstduwer. Toen er maar geen akkoord uit de bus kwam, stapten ze uit de partij.

De vier ontslagnemende mandatarissen zullen tot Nieuwjaar als onafhankelijken hun functie in de gemeente- en OCMW-raad vervullen.

lees ook