Guido Gezelleprijs voor dichtbundel van K. Michel

De Nederlandse dichter K. Michel (pseudoniem van Michael Maria Kuijpers) heeft met zijn dichtbundel "Bij eb is je eiland groter" de driejaarlijkse Guido Gezelleprijs voor poëzie gewonnen.

"Bij eb is je eiland groter" is een dunne bundel met maar 28 gedichten, maar volgens de jury is elk gedicht "een pareltje". "De gedichten zijn verrassend toegankelijk, elegant maar eenvoudig geformuleerd", staat er in het juryverslag. "Onze taal op haar mooist. Je vindt bij hem geen bladvulling of schetsen, uitprobeersels of tussendoortjes. Elk gedicht is af en geheel zichzelf."

"Bij eb is je eiland groter" is de vijfde bundel van K. Michel sinds hij in 1989 debuteerde. De Guido Gezelleprijs is een organisatie van de dienst Cultuur Brugge en werd voor de 9e keer uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldprijs van 5.000 euro en een kalligrafisch werk van Kristoffel Boudens.