Journalist Gerard van Westerloo is overleden

De Nederlandse journalist en schrijver Gerard van Westerloo is gisteren aan een hartstilstand overleden. Hij was 69. Van Westerloo was onder meer hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.

Zijn carrière is begonnen bij Vrij Nederland. Na ruim 25 jaar vertrok hij er om hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer te worden. Hij heeft ook voor De Volkskrant, NRC Handelsblad en Hollands Diep gewerkt.

Daarnaast schreef Van Westerloo een aantal boeken. In 2002 publiceerde hij "Prinsendrama", over de opkomst van Pim Fortuyn. In "Niet spreken met de bestuurder" analyseerde hij de politieke cultuur in Nederland aan het begin van deze eeuw.

In 2007 heeft hij De Tegel gekregen, de Jaarprijs voor de Journalistiek, voor zijn publicatie over het leven van 3 kuikentjes in NRC Handelsblad.