Lichaam van verstekeling gevonden in container

In Antwerpen heeft een arbeider van een Antwerps bedrijf het lichaam van een verstekeling gevonden in een container op het terrein van de Mexico Natie op de D'Herbouvillekaai. Het lichaam was al in staat van ontbinding.

De container waarin het lichaam werd aangetroffen werd afgelopen donderdag 3 mei in Antwerpen gelost. De container was aan boord gebracht in Matadi in Congo waar het schip op 9 april 2012 is vertrokken. Tijdens de reis lag het schip nog een kleine week voor anker in Portugal, maar de container is de hele tijd aan boord gebleven.  

De container was in Matadi verzegeld en die verzegeling was nog intact toen de arbeider gisteren de container opende. Allicht heeft het slachtoffer zich dus in Matadi in de container verstopt. Bij het lichaam werden lege flessen water, bedorven voedingswaren, kleding en persoonlijke voorwerpen teruggevonden die vermoedelijk eigendom zijn van het slachtoffer.

Uit de gevonden documenten blijkt dat het slachtoffer allicht een man van 37 jaar met de Congolese nationaliteit is. Op het eerste zicht waren er geen tekenen van geweld op het lichaam. Het lichaam is inmiddels overgebracht naar het mortuarium waar morgen een lijkschouwing zal gebeuren.