Marc Swevers kandidaat-burgemeester in Heusden-Zolder

Schepen voor Middenstand en Economie Marc Swevers heeft bekendgemaakt dat hij op 14 oktober de Open VLD-lijst in Heusden-Zolder zal trekken. De kosten voor het gemeentepersoneel drastisch verminderen is een van zijn belangrijkste campagnepunten.

Marc Swevers zal het als kandidaat-burgemeester onder meer moeten opnemen tegen Bruno Buyse van de N-VA en huidig burgemeester Sonja Claes van CD&V. Open VLD heeft momenteel 6 zetels in de gemeenteraad. Daarmee is ze na CD&V de grootste partij.

Heusden-Zolder heeft volgens Marc Swevers al 12 jaar te veel personeel in dienst waardoor de bodem van de gemeentekas nu goed zichtbaar wordt.

“Door de hoge personeelskosten is er geen financiële ruimte meer om beleid te voeren in de komende legislatuur. Uit het meerjarenplan kun je niet anders dan afleiden dat er de volgende legislatuur 4 miljoen euro per jaar bespaard zal moeten worden”, zegt hij.

Open VLD wil jaarlijks 2 miljoen euro besparen op personeelskosten door twee derde van iedereen die op pensioen gaat tussen 2012 en 2018 niet te vervangen. De partij wil jaarlijks ook een miljoen euro besparen door niet-dringende investeringen te schrappen.

lees ook