Nieuwkomer trekt Truiense N-VA-lijst

N-VA Sint-Truiden koos voor Jelle Engelbosch als lijsttrekker. Engelbosch is een nieuwkomer in de politiek en voor de eerste keer kandidaat bij de verkiezingen.

De 32-jarige vastgoedmakelaar is al enkele jaren als woordvoerder actief in de partij, maar treedt nu op de voorgrond.

De lijstvorming is nog niet helemaal rond, maar Engelbosch is strijdvaardig om de meerderheid van SP.A, Open VLD en CD&V van de troon te stoten. Het is wel al duidelijk dat ook Hans Govaerts en Jan Vavedin op de lijst zullen staan.

Engelbosch moet N-VA, dat bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een kartel met CD&V vormde, een eigen gezicht geven. De partij had geen vertegenwoordiger in de gemeenteraad, maar wordt nu als een outsider beschouwd. Het aantal verkozenen kan bepalend zijn voor de vorming van een meerderheidscoalitie. 

lees ook