Nog één Belg in halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

Er zit nog één Belg in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. De drie overige Belgische kandidaten raakten niet door de eerste ronde. De Zuid-Koreanen zijn het best vertegenwoordigd in de halve finale.

Afgelopen nacht werden de 24 halvefinalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool bekendgemaakt, in aanwezigheid van koningin Fabiola.

De 24 halvefinalisten kwamen als beste uit de eerste ronde, waarin 78 jonge violisten de voorbije week een 15 minuten durend optreden moesten geven, met werken van Bach, Paganini en Schumann.

Bij die 78 violisten waren ook 4 Belgen. Voor 1 van hen, Marc Bouchkov (foto), was er een plaatsje in de halve finale weggelegd. De 3 anderen raakten niet door de eerste ronde.

De Zuid-Koreanen zijn met 6 kandidaten het best vertegenwoordigd in de halve finale. Ook de Verenigde Staten en Rusland hebben meerdere kandidaten, respectievelijk 4 en 3.

De halve finale begint morgen en duurt tot en met zaterdag. 12 violisten zullen uiteindelijk naar de hoofdprijs dingen in de finaleweek, van 21 tot 26 mei in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.