Obama schiet zijn campagne op gang

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van november afgetrapt, niet toevallig in Ohio en Virginia. "Forward" wordt deze keer zijn slogan.

Obama werd in 2008 verkozen met de slogan "Yes, we can!". Dit keer probeert hij het met "Forward".

Het is zo goed als zeker dat Mitt Romney bij de Republikeinen de tegenstander van Obama wordt. Obama richtte dan ook al zijn pijlen op de Republikein. "Romney zou de klok terugdraaien. We hebben al te veel meegemaakt om nu nog terug te keren."

"Romney is een zakenman. Maar hij heeft de verkeerde lessen getrokken uit zijn ervaringen als CEO. Zijn beleid zou enkel de rijken ten goede komen. Hij denkt dat als investeerders rijker worden, dat ook goed zou zijn voor de gemiddelde Amerikaan."

Dat Obama zijn campagne aftrapt met congressen in Ohio en Virginia is niet toevallig. Beide staten, zeker Ohio, staan bekend als swing states. Bij presidentsverkiezingen is het daar traditioneel erg nipt tussen Republikeinen en Democraten. Ohio en Virginia kunnen beslissen wie in november het Witte Huis haalt.