Provincies geven startschot voor verkiezingen

Voor de verkiezingen op 14 oktober hebben de Vlaamse provincies gekozen voor een gezamenlijke campagne. Die werd gisteren voorgesteld. Via een "inspiratieboekje" krijgt de campagne vorm. Het boekje geeft een antwoord op wat de taken zijn van provinciebesturen en toont enkele realisaties van de voorbije legislatuur.

De provinciebesturen lijken nu en dan te kampen met een imagoprobleem: ze zouden vaak onzichtbaar zijn, er worden te veel mandatarissen verkozen en sommigen menen zelfs dat de gemeenten gerust de taken van provincies kunnen overnemen.

In het inspiratieboekje maakt de Vereniging van de Vlaamse Provincies komaf met die visie. Dat boekje maakt deel uit van de campagne "Druk je stempel op de toekomst". De VVP, de tegenhanger van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten op provinciaal niveau, zet in het boekje voor elke provincie ook enkele realisaties in de kijker.

Het boekje is voor iedereen beschikbaar, maar richt zich in de eerste plaats op kandidaat-provinciemandatarissen.

Voor de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen moeten er op 14 oktober telkens 72 raadsleden verkozen worden. Voor de provincie Limburg zijn dat er maar 63, omdat de provincie minder dan 1 miljoen inwoners telt.

Het inspiratieboekje en de bijhorende verkiezingsspot staan online op www.drukjestempel.be.

lees ook