Titeca-Decraene verlaat na 30 jaar politiek

Gedeputeerde en gemeenteraadslid (CD&V-Gemeentewelzijn) Marleen Titeca-Decraene uit Anzegem zal niet deelnemen aan de verkiezingen op 14 oktober. Ze verlaat na dertig jaar de politiek.

Titeca-Decraene belandde in 1982 in de gemeenteraad als fractievoorzitter van de toenmalige CVP. Tussen 1994 tot 1998 was ze schepen van onder meer Financiën en Cultuur. In 2000 kwam ze eerder onverwacht als gedeputeerde in het provinciebestuur terecht.

Ze is als gedeputeerde voor onder meer Economie en Streekontwikkeling vooral trots op de modernisering van provinciaal domein De Gavers in Harelbeke. Titeca-Decraene is ook zeer tevreden ook de restauratie van het Stijn Streuvelsmuseum in Ingooigem.

Titeca-Decraene stelt zich nergens meer kandidaat. Ze vindt het tijd voor verjonging. Achter de schermen zal ze haar partij CD&V-Gemeentewelzijn wel helpen om de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor te bereiden.

lees ook