6 kandidaten strijden om leiderschap CDA in Nederland

In Nederland zijn er 6 kandidaten om lijsttrekker te worden van de christendemocraten. Het is voor het eerst dat het CDA zijn politieke leider kiest. Sinds vandaag zijn alle kandidaten bekend. Er hebben zich 3 relatief onbekende Kamerleden gemeld, maar er zijn ook 3 bekende politieke gezichten bij.

Een van de bekende namen is Sybrand Buma. Hij is fractieleider in de Kamer voor het CDA. Liesbeth Spies is minister van Binnenlandse Zaken en Henk Bleker is op dit moment staatssecretaris voor Landbouw.

De drie minder bekende namen zijn Marcel Wintels, Madeleine van Toorenburg en vandaag meldde zich nog Mona Keijzer. Zes andere kandidaten vielen af.

Het eerste debat tussen de zes kandidaten vond vanavond plaats. Deze week zijn er nog twee debatten gepland tussen de zes kandidaten. Op 1 juni wordt de lijsttrekker bekend. Op 12 september zijn er in Nederland parlementsverkiezingen, nadat de regering-Rutte eind vorige maand viel over de besparingsmaatregelen.