"Fluimen waren niet bevorderlijk voor de eetlust"

Terwijl tv-reporter Chris DeRose zich klaarmaakt om een tekst in te spreken over een van Chicago’s oudste hotels, wordt hij plots onderbroken door een hoestende en rochelende vrouw, die de ene fluim na de andere ophoest. Het filmpje werd al snel een hit op het internet, ook al bleven velen bij het idee dat het allemaal opgezet spel was. Maar DeRose zegt nu zelf in het tv-programma "You and me this morning" dat haar passage ook voor hem een complete verrassing was.

DeRose, die werkt bij het lokale tv-station WCIU: "Mijn eerste reactie was: die persoon heeft een probleem. Ik dacht dat het beter was haar te laten doen. Daarom bleef ik kalm.” De vrouw -het zou om een toeriste gaan- geeft in het filmpje toe dat ze verkouden is, “maar het is niet besmettelijk. Dat krijg je nu eenmaal, wanneer je Chicago bezoekt: een verkoudheid." Ze beweert ook dat ze de camera niet opgemerkt heeft.

DeRose: "Ik was op het juiste moment op de juiste plaats, waar er iets smaakloos gebeurde. Ik heb het dus bewust beleefd. Die vrouw komt daar voorbij, met haar Redbull, en ze smijt zich volledig. Ze begint daar dingen op te rochelen, wat iemands eetlust zeker niet bevordert. Iedereen die me kent, weet dat ik een afkeer van ziektekiemen heb. Terwijl ze daar een pentagram van spuwsel rondom me creëert. Ik vond dat helemaal niet genietbaar."

Toch blijven de reacties op internetforums vermoeden dat het om een opgezette act gaat om, of het tv-station de nodige publiciteit te geven, of de carrière van DeRose, die ook acteur is, een boost te geven. Zo bleek hij wel erg tevreden te zijn met het tonen van zijn filmpje in het programma van de in de VS erg populaire komiek Jimmy Kimmel. Die omschreef het filmpje als "fantastisch en walgelijk tegelijkertijd". DeRose ontkent ook dat het filmpje product placement voor Redbull was.

Nep of niet, het filmpje met de “legitimately crazeball” is in ieder geval grappig en kunt u hier beneden bekijken:

lees ook