"Noordzee, Texas" gelauwerd in Miami

De Vlaamse film "Noordzee, Texas" van Bavo Defurne heeft op het Miami Gay & Lesbian Film Festival de HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm gewonnen. De film stond ook als slotfilm op de affiche van het evenement.

De onderscheiding op het Gay & Lesbian Film Festival in Miami is al de vijfde internationale prijs voor de debuutfilm van Bavo Defurne. De film werd eerder ook al gelauwerd in Zürich, Montréal, Londen en Rome.

"Noordzee, Texas" is de verfilming van de roman "Nooit gaat dit over" van André Sollie. De film vertelt het verhaal van een jonge puber die eind de jaren 60 verliefd wordt op zijn stoere buurjongen. De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Florizoone, Mathias Vergels en Eva van der Gucht.

"Noordzee, Texas" ging vorig jaar in België in première en zal binnenkort beschikbaar zijn als dvd. Op 10 mei verschijnt de debuutfilm van Defurne in de Duitse bioscopen.