"The avengers" op recordkoers in de VS

De Hollywoodfilm "The avengers" heeft in de VS alle openingsrecords van de tabellen geveegd. De film bracht het voorbije weekend ruim 153 miljoen euro op, bijna 25 miljoen euro meer dan het vorige record van "Harry Potter and the deathly hallows part 2" in 2011.

"The avengers" van The Walt Disney Company beleefde vorige week een ijzersterk openingsweekend in België. Met 113.000 bezoekers is het de meest bezochte film in België tijdens zijn openingsweekend.

De film heeft dat kunstje het voorbije weekend overgedaan in de VS. De film van Joss Whedon was met een omzet van ruim 153 miljoen euro de meest lucratieve ooit tijdens een openingsweekend in de VS. Het record van beste openingsdag in de VS blijft op naam van "Harry Potter and the deathly hallows part 2" staan.

"The avengers" is gebaseerd op de gelijknamige comic van Marvel en vertelt het verhaal van een groep superhelden die de wereld van de ondergang moet redden. De film heeft wereldwijd al meer dan een half miljard euro opgebracht.