Benoit trekt fietsende CD&V'ers in Kuurne

De originele voorstelling van de CD&V-lijst in Kuurne gebeurde in het gezelschap van Hilde Crevits, goede vriendin van lijsttrekker Francis Benoit, en een twintigtal spinfietsen. Benoit trekt resoluut de kop van zijn peloton: "Ik ben kandidaat burgemeester."

Het was een animerende show in een fitnesscentrum in Kuurne. De 22 kandidaten en schepen Francis Benoit trapten, letterlijk, de verkiezingscampagne op gang. "Door met onze lijst plaats te nemen op spinfietsen, willen we aantonen dat we sportieve mensen naar voren schuiven", zegt Benoit. "Bovendien willen we zo ook de fietspadenproblematiek in Kuurne aankaarten."

Hilde Crevits was een bevoorrechte getuige van de fietsende meute CD&V'ers. Ze steunt Benoit dan ook ten volle met zijn sprint naar de sjerp. "Ik steek dat inderaad niet onder stoelen of banken, ik wil burgemeester van Kuurne worden."

Volgens Benoit liggen de uitdagingen van Kuurne vooral bij verkeersveiligheid en mobiliteit. Maar ook de "vergrijzing en verkleuring" wordt een heikel thema komende legislatuur. "Meer en meer allochtonen vinden hun weg naar onze gemeente. Naast de aanhoudende vergrijzing moet we dus beide situaties zo goed mogelijk op elkaar afstemmen."

lees ook