CD&V-burgemeester Nevele waagt zich aan erotische poëzie

“De knopen vlogen en het heeft gekraakt. Binnen de kortste keren was je naakt.” Burgemeester Johan Cornelis (CD&V) schreef samen met schepen Hugo Verhaege (N-VA) en schooldirecteur Philippe De Bruycker de erotische dichtbundel “Stoomende Es”.
v.l.n.r. schepen Verhaege, burgemeester Cornelis en schooldirecteur De Bruycker

“We verkochten al 100 bundels en de aanvragen lopen binnen”, vertelt schepen van Cultuur, Leefmilieu, Monumenten en Ruimtelijke Ordening Hugo Verhaege (N-VA). “Mensen reageren zeer enthousiast. Het onderwerp leeft bij de mensen.”

De drie vrienden zijn al jaren bezig met poëzieschrijven. Het idee om een “licht” erotische poëziebundel uit te brengen ontstond volgens schepen Verhaege op een buurtfeest “na een paar pintjes”. “Maar we hebben het nog braaf gehouden”, vindt de schepen.

“Elk gedichtje bevat een persoonlijke ervaring uit onze jeugd of slaapkamer die geopenbaard mocht worden”, vertelt Verhaege vrolijk. “We hebben een grens bewust niet overschreden”, zegt CD&V-burgemeester Johan Cornelis op Radio 2.

Politiek en erotiek

“Sommige mensen zullen opkijken bij een burgemeester die zich waagt aan erotische poëzie maar we leven in 2012 en het is brave erotiek. Bovendien is CD&V van 2012 niet vergelijkbaar met CD&V van 30 jaar geleden. Wij zijn een hedendaagse partij”, vertelt de burgemeester verder nog.

Dat de licht erotische gedichtenbundel net nu gepubliceerd is, is niet geheel toevallig geeft schepen Verhaege toe. Maar verder staat de bundel los van de politiek. “Poëzie is onze hobby en ontspanning”, zegt Verhaege.

Al ontgaat enige gelijkenis tussen erotiek en politiek niet: “In politiek draait het ook om menselijke gevoelens. Politici zijn ook maar gewone mensen. Wij zijn niet beter of meer dan anderen.”

lees ook