De vrouwen van CD&V Lendelede

In Lendelede heeft het partijbestuur van CD&V haar kandidatenlijst bekendgemaakt voor de lokale verkiezingen in oktober. Op de lijst staan opvallend veel vrouwen. Burgemeester Carine Dewaele zal de lijst trekken.

De 53-jarige Dewaele legde begin dit jaar de eed af als eerste vrouwelijke burgemeester van Lendelede. Ze is echter al veel langer politiek actief in haar gemeente. Ze zit al meer dan 20 jaar in de gemeenteraad en is 14 jaar schepen van Financiën geweest. Nu wil ze haar burgermeesterschap verlengen: “Als burgemeester kan ik full-time bezig zijn met politiek en dat wil ik graag blijven doen”.

In de top zeven wordt Dewaele gesteund door vier andere vrouwen: OCMW-voorzitter Claudine Rogiers, schepen van Onderwijs, Gelijke Kansen, Leefmilieu en Feestelijkheden Rita Lammertyn, schepen van Financiën, Patrimonium, Landbouw, Seniorenbeleid en Ontwikkelingssamenwerking Marleen Messely en gemeenteraadslid Ann Lammertyn.

Ook wordt zij bijgestaan door drie kinderen van oud-burgemeesters of oud-schepenen in Lendelede. Jan Viaene, zoon van schepen Robert Viaene, Nik Messely, zoon van ere-burgemeester Jozef Messely, en Ann Malysse, dochter van oud-schepen Cecile Mestdagh, stellen zich kandidaat voor CD&V in hun gemeente.

OCMW-raadslid en ACW-bestuurslid Nico Parmentier zal de lijst duwen.

lees ook