Joke Schauvliege zet zich in voor CD&V Evergem

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege zal een prominente plaats krijgen op de Evergemse CD&V-lijst. Burgemeester Erik De Wispelaere zal de lijst trekken.

Over de exacte plaats van minister Schauvliege heeft het partijbestuur nog niet beslist maar vast staat dat zij de tweede plaats krijgt of lijstduwer wordt.

“Een minister die zich engageert voor de gemeente, dat is een echte troef voor CD&V Evergem”, vindt kandidaat-burgemeester De Wispelaere.

192 jaar ervaring

Naast burgemeester De Wispelaere en minister Schauvliege staan ook de schepenen Luc Uyttendaele, Arsène Acke, Arsène Martens, Martine Willems en Filip Lehoucq op de lijst. Ook de raadsleden Filip Huysman, Ronny Van Hamme, Aurèle Bogaert, Annelies Vercauter, Rita Van Herrewege, Mieke Van Renterghem en René Spiessens kregen een plaats. “Samen zijn wij goed voor 192 jaar ervaring”, weet burgemeester De Wispelaere.

Naast ervaring huisvest de CD&V-lijst 15 nieuwkomers. “Met ervaring alleen kom je er niet”, zegt lijsttrekker De Wispelaere. Twee plaatsen van de lijst werden opengelaten voor witte raven. “De ervaring leert dat interessante kandidaten zich soms aandienen in de laatste maanden voor de verkiezingen."

Veel potentie

Met de lijst hoopt kandidaat-burgemeester De Wispelaere 12 zetels in de gemeenteraad te behouden ondanks de stopzetting van het kartel met de N-VA. “Wij hebben in samenwerking met onze coalitiepartners Evergem goed bestuurd. Het financiële beleid mag worden gezien. Hopelijk rekent de burger ons daar niet op af.”

Als meerderheidspartij zou CD&V een halt willen toeroepen aan de “bijzondere bouwwoede” in Evergem. “We moeten een visie op ruimtelijke ordening ontwikkelen met aandacht voor temporisering en fasering. Er is nog veel potentie in Evergem maar het bouwen moet worden gefaseerd. Daarbij mag de openbare ruimte niet vergeten worden. We willen een landelijke gemeente zijn en blijven om in te wonen en te werken.”

lees ook