Keane en Dizzee Rascal naar de Pukkelpopweide

De organisatoren van Pukkelpop hebben een aantal nieuwe namen voor de affichevan komende zomer bekendgemaakt. Keane, Maxïmo Park en Dizzee Rascal zijn de bekendste nieuwe acts. De voorverkoop voor mensen die een ticket kochten voor de geannuleerde editie van vorig jaar is vandaag gestart. De offciële voorverkoop gaat volgende week maandag van start.

De Britse rapper Dizzee Rascal (foto) staat voor de vierde keer in zijn carrière op het podium van Pukkelpop. In 2009 kreeg hij heel wat volk aan het dansen met zijn hit "Bonkers". In 2004 en 2007 was Rascal ook al van de partij.

De andere twee Britse acts, Keane en Maxïmo Park, komen voor de derde keer naar de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Andere nieuwe namen zijn Blood Red Shoes, Kap Bambino, Bassnectar, Willis Earl Beal, Skindred, Oberhofer, Pollyn, Of Monsters And Men, Lianne La Havas, Chiddy Bang en The Computers.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag 16 augustus tot en met zaterdag 18 augustus. Foo Fighters, The Black Keys, The Stone Roses, Lykke Li, Björk en Bloc Party staan al enige tijd op de affiche van het zomerfestival.

De voorverkoop voor mensen die een online ticket kochten voor Pukkelpop 2011 is vandaag om 10 uur van start gegaan. Volgende week maandag gaat de officiële voorverkoop voor Pukkelpop 2012 van start.